PLAY! ; PLAY! Zine

Uživo sa E3 2015: Capcom štand

Dan smo počeli posetom Capcom štandu koji ove godine ide na sigurno.

Tako se jednoj frazi može opisati ono što Capcom ima da ponudi. Pored Devil May Cry 4 Special Edition koji izlazi ubrzo nakon E3 sajma (a prikazan je novi gameplay i zainteresovani su mogli slobodno da isprobaju naslov), igrači će uskoro moći da uživaju i u novom Street Fighter V koji ukoliko niste hardcore ljubitelj serijala izgleda prilično slično kao i prethodno izdanje, uz grafička poboljšanja, nove opcije takmičenja i naravno nove likove. Capcom je na samom E3 organizovao i turnir u ovoj tabačini.

1

Tu je i kompletna konverzija Megamana za nove platforme, pa su tako svi zainteresovani igrači mogu lako da se prisete prvih igara iz ovog serijala ili da ih premijerno isprobaju, ukoliko su ih preskočili. Naravno, određena unapređenja su morala biti obavljena kako bi igre mogle da odgovaraju današnjim standardima, ali je kompletan stari dobri osećaj igranja svakako očuvan. Sve to je postignuto korišćenjem Eclipse enginea koji donosi osmobitne video igre na HD ekrane. Remasterovano je šest Megaman igara a one će se pojaviti, samo u digitalnom obliku, do kraja godine za sve vodeće platforme.

5467

Konačno, Capcom je predstavio još jednu igru koja je iz grupe “starih znanaca” – Resident Evil 0 HD Remake. Igra je baš ono što ste očekivali – rimejk sa novom grafikom koja je, po našem mišljenju čak i nešto iznad očekivane. E3 je doneo prve igrive demoe ovog naslova ali i još jednu potvrdu da je ovaj rimejk zapravo namenjen samo onima koji su uživali u originalu, i da nam donosi isto ono što je doneo i Remake RE keca početkom ove godine. Capcom je nedavno potvrdio da je njihova strategija da u narednom periodu dosta toga polažu na rimejkove starih igara, a nama se čini da posle svih koje smo videli ove godine, možda nije loš trenutak i da Capcom pokaže i nešto novo.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!