PLAY! ; PLAY! Zine

Uživo sa E3 2015 prezentacije za novinare: Horizon: Zero Dawn

Jedna od najinteresantnijih igara E3 sajma i potencijalno najbolja igra koju smo imali prilike da vidimo, bila je na našem meniju sredinom poslednjeg dana. Rekli bismo, najbolje ćemo ostaviti za kraj.

Horizon: Zero Dawn je naslov koji smo premijerno upoznali na Soni konferenciji. Svet u kojem robotizovane životinje vladaju nad ljudima koji su vraćeni u srednji vek (na neki način) glavna je tema. Eloj, glavna herojina je okrenuta preživljavanju, ima veliku želju da nadmudri mašine i pretvori svet u bolje mesto. Pored borbi, ume da kombinuje materijale iz sveta sa delovima mašina kako bi stvorila nova oružja, opremu pa čak i odeću.

Horizon-Zero-Dawn-E3-2015-Aloy-stalking

Guerrila Games je dobro poznat do sada po first person shooter serijalu Killzone, a ovoga puta su se okrenuli akciji u trećem licu. Igra je u potpunosti open world i možete zaviriti u svaki deo ovoga sveta kada got to vi želite.

Kada je u pitanju HUD – donji levi ugao prikazuje zdravlje, a gornji kompas i trenutno zadatke. U gornjem desnom je iskusvena lista a dole desno je krug sa naoružanjem koje možete birati. U demou smo iloai priliku da vidimo puške, luk i strela, bacač sajle i slično. Većina oružja poseduje nekoliko tipova municije koje možete da koristi ili načina na koje može da napadne protivnike.

Naša protagonistkinja Eloj se trudi da ostane u tami ili visokoj travi i da ne aktivira alarm u toku većeg dela demonstracije. Igru možete naravno igrati aktivno ubijajući protivnike ali će vam život biti znatno otežan ako se odlučite da vam ovo bude i jedini pristup. Postoje i situacije kada borbu jednostavno ne možete izbeći i kada je neophodno dobro se oznojiti.

Horizon-Zero-Dawn-E3-2015-Outro

Igra poseduje RPG sistem koji određuje i količinu štete koju činite ili primate kao i dodatne sposobnosti. Pored toga, pretraživanje ubijenih protivnika ili okruženja doneće vam mogućnost da skupljate delove, resurse i alate putem kojih možete da unapređujete oružja i ostalu opremu. Kako ovo ipak nije “tvrdokorni” RPG, dizajneri su u igru ubacili opciju brzog i lakog stvaranja potrebne opreme i dodataka – sistem vam predlaže najkorišćenije recepte u skladu sa tim kako igrate i daje mogućnost da na jedan klik napravite šta želite.

Svaki od protivnika poseduje određene slabe tačke na koje je potrebno da se koncentrišete prilikom napada, bilo iz blizine bilo putem oružja iz daljine. Tu su i „specijalno ranjive lokacije“ koje ukoliko precizno pogodite, vašeg protivnika eliminišu u ekspresnom roku.

Horizon-Zero-Dawn-E3-2015-Scouts

Protivnici poseduju “zdravlje” i izdržljivost, baš kao i vi, kao i nivo na kojem se nalaze, pa okršaj sa jedinicama koje su mnogo iznad vašeg nivoa nije baš preporučljiva taktika. Okršaji su, očekivano, dosta dobri iako je u pitanju rana alfa faza ove igre. Jedva čekamo da vidimo još više iz Horizon: Zero Dawn, a sledeće prilika će verovatno biti tokom Paris Games Week-a.

 

 

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!