PLAY! ; PLAY! Zine

Yoshida: “PS Vita će nastaviti da bude odlična platforma za igranje igara”

Prvi čovek Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida nedavno je izjavio da će PS Vita “nastaviti da bude odlična platforma za igranje igara” i da će novi naslovi i dalje izlaziti za ovaj handheld uređaj.

Puno Vita gamera je ozbiljno počelo da gubi nadu da će njihov sistem dobijati novi i originalni sadržaj, naročito posle nedavnih izjava prvog čoveka PlayStation biznisa Andrew Housa koji je Vitu nazvao “legacy” platformom. Sam Yoshida je takođe za vreme E3 potvrdio da ni jedan od Sonijevih velikih studija više ne radi na AAA naslovu za PS Vitu.

Yoshida je sada verovatno želeo malo da spusti loptu, pa je Vitu nazvao odličnom platformom i objasnio da iako ne planiraju razvoj naslova kakav je bio Killzone: Mercenary, Vita i dalje dobija veliki broj manjih naslova sa PS4 koji imaju cross-save funkcionalnost pa je igre koje igrate kući moguće nastaviti i kada vam nije dostupan TV i PS4. On takođe ističe i veliki broj indie naslova koju su dostupni za PS Vitu.

Ostaje nam da vidimo kako će se odvijati situacija sa sudbinom ovog gaming handheld uređaja. Da podsetimo, Sony na je na E3-u Vitu spomenuo samo jedanput i to kada je bilo reči o Square Enix-ovom naslovu World of Final Fantasy, koji takođe dolazi i na PS4.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!