PLAY! ; PLAY! Zine

Apple uklanja igre iz vaše liste čak i ako ste ih kupili

Apple je promenio svoja pravila po pitanju App Store i sada uklanja kopije igara iz biblioteke korisnika čak i ukoliko su ih oni bili kupili. Do sada je situcija bila sledeća: kupite igru, recimo BioShock. Nakon mesec dana, izdavač je povuče iz prodavnice. Vi je i dalje imate u svojoj listi kupljenih naslova i možete da je preuzmete, bez obzira što oni koji žele da je pazare po prvi put to više ne mogu da urade. Sada, kada kupite naslov, izdavač ga povuče u budućnosti, ni vi ga više nećete imati u listi.

Ovo je pomalo problematična odluka jer se iz (ne)poznatih razloga dobre igre uklanjaju iz prodavnice, poput The Walking Dead, Ghost Trick ili BioShock. Jedini način da ponovo dobijete naslov jeste kada ga izdavač iznova okači na AppStore. Trenutno ne postoji zvaničan komentar iz Applea niti od strane developera i izdavača. Naravno, u slučaju da ne obrišete igru sa telefona ili tableta nećete biti u problemu, ali imajući u vidu sve veće veličine igara a i dalje skromne veličine slobodnog prostora na iPhone i iPadu prilika je da će vreme za brisanje doći.

No, ne brinite, prelazno rešenje postoji. OVDE možete pročitati uputstvo kako backupovati iOS igre pre nego što budu uklonjene sa AppStore kako biste ih koristili bilo kad u budućnosti.

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!