PLAY! ; PLAY! Zine

Novi model PlayStation 4 je tiši i hladniji

Japanski sajt pocket news imao je priliku da zaviri u unutrašnjost novog PS4 modela, pa smo saznali neke od interesantih detalja u vezi sitnih promena u dizajnu koje dovode do toga da konzola bude hladnija a samim tim i tiša u radu.

Konzola spolja izgleda veoma slično u odnosu na prvi model koji je u prodaji od novembra 2013-e. Jedina vidljiva razlika je raspored portova na zadnjoj strani i to što je ceo uređaj sada od mat plastike. Međutim kada zavirimo unutra, vidimo da je Sony umesto dosadašnjih 16 512MB modula DDR5 memorije, ubacio 8 od 1GB što će dovesti do bolje energetske efikasnosti. Raspored komponenti unutar sistema je takođe promenjen, Blu-ray drive je zamenjen novim jednostavnijeg dozajna kao i napajanje koje sada nešto lakše i troši manje struje.

Iako još uvek nema detaljnih testova, prema prvim izveštajima ova konzola koja nosi sistemsku oznaku CUH-1200 je primetno tiša u radu u odnosu na prvi model.

Ovaj model je za sada dostupan samo u Japanu. Još uvek nema informacija kada će se pojaviti na tržištima Evrope i Amerike.

CUH-1200

Hot news on Instagram! Follow if you like - or don't!